top of page
Final farve_8407.jpg

REFERENCER

© 2019 by PIA DAUGAARD

I Ostertag - Podcast & Kommunikation tilbyder jeg at løse mange forskellige typer opgaver. Men omdrejningspunktet er produktion af - og undervisning i - podcast.

 

Mit geografiske afsæt er Nordjylland, men jeg har opgaver i hele landet. 

Podcast-produktion:

Jeg producerer podcast for virksomheder, kommuner, organisationer og private. Ikke to opgaver er ens. (Klik på podcastens navn for at lytte til podcasten.)

 

'På naturens vegne' er en podcast, jeg har producerer for Naturmødet i Hjørring Kommune siden januar 2023. Her er opgaven at producere hele podcasten fra A til Z og sørge for udgivelse og tilhørende SoMe-video.

'Karin i Krattet' er derimod et eksempel på en podcast, hvor Karin Winther, der er naturvejleder i Vesthimmerlands Kommune, er medvært og selv tilrettelægger indholdet, mens jeg sørger for alt andet - teknik, optagelser, redigering, speak, lyddesign og upload til host.

'Høk en tak'  er en podcast, jeg producerede fire afsnit af for Region Nordjylland. Podcasten omhandler arbejdsmiljø i bred forstand og er henvendt til regionens ansatte, men ligger åbent tilgængeligt til inspiration for alle andre også. Min opgave var at tilrettelægge, interviewe, producere og redigere podcasten med de i alt 18 forskellige medvirkende.

'Kodeks7' er et helt tredje eksempel på, hvordan podcast kan bruges. Københavns Kommune ønskede et podcastafsnit til et internt e-læringsmodul om Kodeks7 - syv centrale pligter for kommunens ansatte.

I samarbejde med en projektleder tilrettelagde jeg indhold og interview af to jurister, producerede og var vært på optagelserne og leverede det hele redigeret og færdigklippet. 

'Ordkraft' er også et eksempel på en podcast, som jeg har produceret hele vejen igennem selv. Det er foreningen bag litteratur- og ordfestivalen Ordkraft, der har bestilt en podcast, der går bagom bøger og litteratur.  

Min egen private podcast 'Podcast om at være introvert' er et anderledes eksempel. Her har jeg selv været fortælleren i min egen historie. Klippet sammen med lidt reportage og interview med en lang række kilder. Jeg har naturligvis produceret det hele selv. 

En-til-en-undervisning i podcast:

I løbet af 2022 underviste jeg Mette Kirstine Goddiksen i at lave podcast, mens hun var PR-ansvarlig hos Kunsten i Aalborg. Hun havde et stort ønske om at lære at arbejde med lyd. Vi tog det bid for bid - hele tiden med udgangspunkt i den konkrete podcast, som Mette gerne ville lave. Og hele tiden med afsæt i hvor langt, hun var nået i håndteringen af de forskellige elementer. 

 

"Charlotte strukturerede processen og var ualmindelig god til både at skubbe fremad og støtte på én gang.

 

Jeg kan varmt anbefale Charlotte, hvis du gerne vil lære alle de elementer, der er, når man skal lære at lave podcast."

Mette Kirstine Goddiksen, daværende PR-ansvarlig hos Kunsten i Aalborg

Lydbiografi/lydfortælling:

Der er skrevet mange biografier om store politikere, skuespillere og sportsstjerner. Og det er populært læsestof. Men hvem siger, at man skal være kendt for at have haft en historie, der er værd at huske?

Før jul 2022 lavede jeg interview og optagelser hos en 84-årig nordjyde, hvis familie havde et inderligt ønske om at få hans historie på lyd. Biografien blev afleveret i tre lydfiler. 

’ Kvaliteten er bare i top. Lyden er god, vi kan virkelig fornemme morfar igennem episoderne, og i det hele taget er tilrettelægningen, klipningen og redigeringen lige i øjet.

Emma Arfelt Kock, barnebarn og rekvirent

bottom of page